Dodany: 2014-01-02 13:54:25
images/dzemy.jpg625a4.jpg Część z nas, każdego roku latem i wczesną jesienią, przygotowuje domowe przetwory, które wykorzystujemy głównie zimą i wczesną wiosną następnego roku. Zazwyczaj robią to osoby, które mają własny kawałek ziemi, a na nim owoce i warzywa. Ten zwyczaj propaguje oczywiście catering opole. Jednak z czego najczęściej i najłatwiej przygotowuje się takie domowe przetwory?

Dodany: 2014-01-02 13:21:58
images/przetwory.jpgf85e3.jpg Wiele osób nie kupuje dżemów czy kiszonych ogórków w sklepach, ale robi je na własną rękę i trzyma w spiżarni albo piwnicy. Jest to bardzo popularne, szczególnie na wsi, gdzie jest to właściwie standardem. Większość ludzi ma tam chociaż kawałek swojej ziemi i z tego, co na niej wyhoduje, produkuje przetwory. Taką metodę poleca również catering opole. Jednak czy warto w ogóle robić przetwory?

Dodany: 2014-01-02 13:08:51
images/kurczak.jpg39588.jpg Według catering opole, najpopularniejszym w ostatnich czasach mięsem, stał się drób. Dzieje się dlatego, ponieważ jest to obecnie mięso najtańsze i chyba najprostsze w przyrządzeniu. Poza tym, drób można dodać właściwie do każdego dania mięsnego i zawsze można przyprawić go tak, że będzie pasował. W jaki sposób najlepiej przyprawić drób?

Dodany: 2014-01-02 13:04:56
images/mielone.jpgcf51c.jpg Chyba nie ma Polaka, który nie znałby smaku wieprzowiny. Według catering opole jest to najbardziej popularny rodzaj mięsa spożywany w Polsce. Ponadto, Polska jest absolutny liderem w spożyciu wieprzowiny na skalę światową. Dzięki temu, wiemy doskonale w jaki sposób należy przyrządzać to mięso, znamy jego smak i wiele przepisów na jego przygotowanie.

Dodany: 2014-01-02 12:54:31
images/baranina.jpg496ef.jpg Jeśli zajmuje się gotowaniem, nawet nieprofesjonalnie, to na pewno wiemy, że są takie potrawy, które w Polsce po prostu nie są popularne, chociaż na świecie jest zupełnie odwrotnie. Wie o tym doskonale również catering opole. Jednym z takich składników, a dokładnie mięs, które są bardzo rzadko wykorzystywane przez Polaków, jest na pewno baranina. Dlaczego tak się dzieje i w jaki sposób należy przyrządzać baraninę?